Uvjeti kupnje

O web stranici i primjeni ovih uvjeta

Na internet stranicama Turboram.hr nudimo Vam mogućnost kupnje proizvoda koji su označeni s “Raspoloživo” na stranici prikaza pojedinog proizvoda. Nadalje, nudimo Vam i korisne informacije o proizvodima i uslugama, savjete za uporabu i primjenu nekih od proizvoda iz našeg asortimana, informacije o promocijama i novostima u ponudi i slično.

Korištenjem usluga ponuđenih u internet trgovini Turboram.hr korisnik prihvaća ove uvjete. Sastavni dio ovih uvjeta čine odredbe o zaštiti podataka koje možete pronaći i pročitati na stranici Zaštita osobnih podataka. Uvjete je moguće u svakom trenutku pročitati na ovim stranicama, zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.

Davatelj usluga i prodavatelj proizvoda i usluga u elektroničkoj trgovini na internet stranicama Turboram.hr:

Turboram d.o.o.

Sjedište: Vlade Priščana 8, ZAPREŠIĆ

OIB: 90638402192
MBS:080408140

Direktor i član uprave: Jozo Radat
Prokurist: Renata Radat
Temeljni kapital: 19.200,00 kn uplaćen u cijelosti

TURBORAM d.o.o. za trgovinu i usluge upisan je kod Trgovačkog suda u Zagrebu

Transakcijski račun:
ADDIKO BANK d.d.
Slavonska avenija 6
10000 Zagreb, Hrvatska
IBAN: HR0525000091101566696

U daljnem tekstu Turboram d.o.o. označava davatelja usluge, a internet trgovina Turboram.hr odnosi se na web mjesto i internet trgovinu.

Za sve narudžbe i kupnje u Turboram.hr Webshopu vrijede isključivo ovdje navedeni kupoprodajni uvjeti.

Uvjeti kupnje čine dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenom/ama kupljenog/ih proizvoda, te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati i izjavi da je sa istima upoznat i suglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe isti biti dostavljeni Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen. Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta u svako vrijeme, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim internet stranicama.

Osnovni pojmovi i obveze
Korisnik

Korisnik je svaka fizička ili pravna osoba koja posjeti ili koristi usluge ovog web mjesta. Svi korisnici obavezni su koristiti usluge na ovim internet stranicama u skladu s njihovom namjenom i ovim uvjetima te uobičajenim pravilima ponašanja na internetu. U postupku naručivanja i prilikom korištenja drugih usluga gdje se traži unos podataka korisnik je obavezan unositi točne podatke.

Kupac

Kupac i ugovorni partner tvrtke Turboram d.o.o. kao prodavatelju kod sklapanja kupoprodajnog ugovora u internet trgovini Turboram.hr za pojedinačnu narudžbu je osoba koju korisnik navede u blagajni Webshopa u rubrici “Podaci za plaćanje”. Korisnik koji kupuje za pravnu ili drugu fizičku osobu obavezan je imati pristanak i potrebna ovlaštenja od te osobe.

Osnovne obveze prodavatelja

Turboram d.o.o. kao davatelj usluga i prodavatelj u internet trgovini postupa i pruža usluge u skladu s ovim uvjetima te zakonima i drugim propisima Republike Hrvatske.

Turboram d.o.o. je odgovoran za materijalne nedostatke proizvoda u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima, članci 400 do 422.

Glavna obilježja robe

Glavna obilježja robe: proizvodi su prikazani opisno i fotografijama.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

On-line kupnja na našoj web stranici:

U našoj webtrgovini moguće je pregledati i naručiti sve proizvode iz ponuđenog asortimana. Kupnju tj. narudžbu proizvoda možete obaviti kao registrirani ili neregistrirani kupac. Ukoliko se registrirate prije (ili u toku kupnje) omogućujete nam slanje našeg promotivnog pisma na vašu e-mail adresu sa najnovijim ponudama i pogodnostima koje nudimo našim klijentima.

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog obrasca. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Nastajanje i zaključenje kupoprodajnog ugovora

Preduvjeti

Sklapanje ugovora vrši se isključivo na hrvatskom jeziku.

Maksimalna vrijednost narudžbe kod plaćanja pouzećem je 663eura.

Naručivanje i potvrda narudžbe i plaćanja

Nakon što je odabrao proizvode i spremio ih u svoju košaricu korisnik na blagajni webshopa daje potrebne podatke o kupcu, adresi isporuke i plaćanju. Nedostajući ili neispravni unosi tijekom ovog procesa označeni su crvenom bojom s pratećim porukama o greškama.

Klikom na gumb “Naruči” korisnik potvrđuje naručivanje i plaćanje i time daje ponudu za kupnju tj. za sklapanje kupoprodajnog ugovora s prodavateljem. Potvrdom narudžbe korisnik pristaje da, ako dođe do zaključenja kupoprodajnog ugovora s prodavateljem, prihvati račun u elektroničkom obliku. Korisnik dobiva potvrdu zaprimanja svoje narudžbe od strane internet trgovine Turboram.hr u svoj email sandučić.

Ako je izabrao plaćanje kreditnim karticama, korisnika se nakon potvrde narudžbe preusmjerava na stranice davatelja usluge online naplate “Corvus Pay”.

Ako je korisnik na blagajni webshopa izabrao “Plaćanje pouzećem” kao način plaćanja, obvezuje se troškove proizvoda i dostave prema iznosu sa narudžbe platiti dostavnoj službi prilikom preuzimanja robe.

Ako ste izabrali bankovnu uplatu, ponudu s pozivom na broj i podacima o uplati dobit ćete e-poštom na e-adresu kupca nakon što potvrdite narudžbu. Ponuda vrijedi tri dana.

Ako ste izabrali plaćanje i preuzimanje u našoj trgovini, nakon što obradimo vašu narudžbu i provjerimo raspoloživost proizvoda, poslat ćemo vam potvrdu o rezervaciji e-poštom. Rezervacija vrijedi pet dana. Proizvode možete platiti u trgovini gotovinom ili kreditnim karticama.

Više informacija možete naći na stranici Načini plaćanja.

Nakon što smo zaprimili narudžbu i potvrdu plaćanja, počinjemo proces obrade narudžbe i pripreme isporuke. Ako neki proizvod, unatoč pažljivom planiranju i organizaciji, nije moguće isporučiti pravovremeno ili uopće, korisnik će biti o tome informiran i konzultiran o drugim mogućnostima. Ako se ne slaže s ponuđenim izmjenama ili odgodama, korisnik može otkazati narudžbu u cijelosti prije zaključenja kupoprodajnog ugovora.

Zaključenje kupoprodajnog ugovora

Nakon uspješne obrade narudžbe, koja je plaćena u webshopu ili bankovnom uplatom, i pripreme pošiljke, internet trgovina Turboram.hr izdaje račun kupcu i šalje ga korisniku e-poštom. Ako je korisnik izabrao rezervaciju i plaćanje u našem skladištu, račun se izdaje pri preuzimanju proizvoda. Turboram d.o.o. zadržava pravo odustajanja od zaključenja kupoprodajnog ugovora u slučaju neraspoloživosti proizvoda ili drugih teškoća o čemu će informirati korisnika.

Kupoprodajni ugovor se zaključuje u trenutku izdavanja računa, te kreiranjem naloga za kurirsku službu. Potvrda zaključenja ugovora za narudžbe plaćene u webshopu ili bankovnom uplatom je e-poruka s priloženim računom, kojeg korisnik može spremiti za svoju evidenciju, a za narudžbe tj rezervacije koje korisnik plaća u skladištu, potvrda je račun izdan na blagajni skladišta.

Isporuka

Ako je korisnik izabrao dostavu kao način isporuke, naručeni proizvodi isporučuju se kupcu na adresu navedenu kod potvrđivanja narudžbe. Isporuka je moguća samo na adrese u Republici Hrvatskoj. Korisnik može sam organizirati dostavu i prikup paketa te njegovu otpremu u inozemstvo, isključivo ako je platio po predračunu, paypalom ili kreditnom karticom.

Ako dostavna služba i Turboram d.o.o. zbog netočnosti kontaktnih i adresnih podataka ili iz drugog razloga ne uspiju kontaktirati kupca i isporučiti pošiljku u razumnom roku i iz ponovni pokušaj isporuke,

Turboram d.o.o. zadržava pravo da podmiri troškove manipulacije i trošak kurirske službe.

Kupac je obavezan oštećenja nastala pri transportu i isporuci prijaviti najkasnije u roku tri dana od dana primitka pošiljke slanjem e-maila s brojem narudžbe, kratkim opisom i slikom oštećenja na adresu e-pošte info@turboram.hr. Nakon toga ćemo u najkraćem mogućem roku utvrditi štetu i dogovoriti zamjenu ili nadoknadu štete.

Zadržavamo pravo višestrukih isporuka po pojedinačnoj narudžbi, ako je to prikladno iz logističkih ili drugih razloga za naručenu robu, o čemu ćemo Vas mi ili poslovni partneri informirati.

Uputa o pravu potrošača na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora

Sukladno zakonu o zaštiti potrošača, u slučaju kupovine na daljinu (kada se proizvodi šalju dostavnom službom), ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor u slučaju greške na artiklu u roku 5 dana od datuma isporuke proizvoda.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći obrazac dolje ili nam obavijest morate dostaviti u obliku nedvosmislene izjave poslane poštom ili e-mailom.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti OVDJE.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupati ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača te Zakonu o obveznim odnosima.

Povrat uplaćenog iznosa izvršiti ćemo nakon što nam roba bude vraćena, a u slučaju greške na artiklu Turboram d.o.o. snosi troškove dostave u oba smjera.

Povrat robe morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku od 5 dana od dana kada ste nam uputili Vašu izjavu o jednostranom raskidu ugovora.

Kupac može proizvode vratiti i/ili zamijeniti osobno na adresi skladišta:

Turboram d.o.o.
Tržna ulica 2, 10290 Zaprešić

Uz obaveznu prethodnu najavu putem telefona +385 99 33 57 340 ili e-maila info@turboram.hr budući da skladište radi po dogovoru.

ili nam ih možete poslati na adresu:

Turboram d.o.o.
Vlade Prišćana 8, 10290 Zaprešić

Sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom.

Vraćeni proizvod mora biti neoštećen i s odgovarajućim originalnim etiketama, ambalažom i deklaracijom.

Povrat artikala molimo da izvršite najkasnije 5 dana od primitka pošiljke uz sljedeće uvjete:

  • proizvod koji vraćate ne smije biti korišten, te mora biti  zapakiran u originalno neoštećeno pakiranje.
  • originalan račun mora biti priložen.
Povrat novca

U slučaju pogrešno naručenog artikla od strane kupca, npr.neodgovarajuće veličine artikla i “nesviđanja” isporučenog artikala, kupcu odobravamo zamjenu artikla, ali ne i povrat novca.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor(u slučaju greške na artiklu!), izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 5 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.  Povrat novca na Vaš račun izvršit će se ovisno o Vašim željama, odn.na karticu ako je plaćanje izvršeno karticom. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena. Robu ste nam dužni vratiti odmah, a najkasnije u roku 5 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu.

Pravo na povrat novca korisnik stječe i ukoliko ne želi zamjenski proizvod, a roba nije isporučena u skladu sa narudžbom, isporučena roba ne odgovara proizvođačkim specifikacijama, ako je došlo do oštećenja prilikom isporuke i ako se sumnja u zdravstvenu ispravnost proizvoda.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

  • ugovor o uslugama Prodavatelj u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak Kupca, te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena;
  • predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji Kupca ili koja je jasno prilagođena Kupca;
  • predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave;
  • predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima;
  • predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke;
  • predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju;
  • predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak Kupca te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.
Trošak dostave

Trošak povrata ili zamjene robe po osnovi greške na proizvodu snosi Turboram d.o.o. te ćemo za vraćenu  robu izvršiti povrat novca na Vaš račun ovisno o Vašim željama, odn.na karticu ako je plaćanje izvršeno karticom.

Troškove povrata i zamjene robe, ukoliko se ne radi o grešci na proizvodu, u cijelosti snosi kupac.

Prikaz informacija o proizvodima i rokovima isporuke

Roba će biti isporučena kao što je opisana i prikazana u internet trgovini, pri čemu zadržavamo pravo na male razlike, tehnološka unapređenja i izmjene u ambalaži. Tiskarske pogreške te mala odstupanja u boji ili strukturi su mogući u opisu i prikazu proizvoda.

Pravovremena dostava i pridržavanje navedenih rokova isporuke pretpostavlja ispunjavanje obveza drugih partnera uključenih u proces, kao i postojanje više sile koja bi nas u tome onemogućila, kao što su štrajk, požar, prometne blokade, prekid opskrbe energijom, izvanredna stanja i drugih okolnosti koje nismo uzrokovali. U takvim slučajevima vrijeme isporuke se produžava. Ako je isporuka u cijelosti ili djelomično nemoguća ili nerazumna za ostvariti, Turboram d.o.o. ima pravo odustati od isporuke. U ovim slučajevima kupac nema pravo na zahtjev za naknadu štete.

Prikaz cijena proizvoda i troškova isporuke

Sve prikazane cijene na stranicama proizvoda su u eurima i u kunama prema fiksnom tečaju konverzije 1€ = 7,53450 kn i ne uključuju troškove dostave. Radi veće preglednosti, redovne cijene proizvoda koji su trenutno na akciji ili sniženju prikazane su prekriženo, a za određene vrste proizvoda prikazane su i cijene po osnovnoj mjernoj jedinici (litra, kilogram) sukladno propisima. Prikazane cijene odnose se samo na pojedini proizvod, dok pribor i dekoracija nisu uključeni u cijenu.

Trošak dostave određuje se prema ukupnoj težini svih proizvoda iz pojedine narudžbe i odredištu. Točan trošak dostave prikazuje se u blagajni Webshopa i možete ga provjeriti prije potvrde narudžbe. Više informacija o dostavi i cjenik možete pronaći na stranici Dostava.

Prikazane cijene proizvoda i troškova nisu obvezujuće, u slučaju greške zadržavamo pravo izmjene do zaključivanja kupoprodajnog ugovora o čemu ćemo Vas informirati prije isporuke. Ukoliko se ne slažete s izmjenama možete otkazati narudžbu u cijelosti.

Nakon što pripremimo naručene proizvode za isporuku, izdat ćemo račun na kupca. Račun šaljemo e-poštom na e-adresu kupca koju ste nam dali u postupku prolaska kroz blagajnu i potvrde narudžbe.

Registracija i korisnički profil

Korisnički profil je izdvojeni prostor na web mjestu namijenjen i dostupan samo korisniku koji ga je otvorio i drugim korisnicima kojima on to odobri i omogući. Registracija je postupak otvaranja korisničkog profila, a registrirani korisnik i vlasnik profila je korisnik koji je otvorio profil sa svojim pristupnim podacima.

Korisnik može samostalno otvoriti profil na ovim stranicama, dovoljno je odrediti pristupne podatke. Korisnik može na svom profilu popuniti zadane adrese i ostale podatke kako bi ubrzao proces kupnje ubuduće, ali nije obavezan. Ako ih popuni, podaci trebaju biti točni i ispunjeni u svim obaveznim poljima. Korisnik se obvezuje svaki put kada koristi te podatke u prolasku kroz blagajnu Webshopa nadopuniti ih i ispraviti ako su zastarili ili iz nekog drugog razloga nisu točni u trenutku kupnje. Kada registrirani korisnici kupuju kao gosti (bez prijave), davatelj usluge ne povezuje njihove narudžbe i druge aktivnosti kao gost sa onima koje su pri nekim drugim posjetama napravili kao prijavljeni korisnici i koje se vide na njihovom profilu.

Odgovornost za vođenje i održavanje profila je u potpunosti na vlasniku profila. Davatelj usluga će osigurati tehničke pretpostavke za sigurno i kvalitetno vođenje profila. Davatelj usluga zadržava pravo provjere, gašenja ili brisanja profila kod neprimjerenog korištenja. Više korisnika, npr. članova obitelji, mogu dijeliti jedan profil ako im vlasnik profila to odobri i omogući. Također, svaka fizička ili pravna osoba može imati više profila (svaki sa različitim pristupnim podacima), npr. tvrtka za svaku organizacijsku jedinicu ili zaposlenika posebno, ako to želi.

Korisnički profili namijenjeni su isključivo za pomoć i evidenciju korisnicima. Registracija, otvaranje profila i prijava na stranicama nisu uvjet za korištenje osnovnih usluga kao što je kupnja u Webshopu.

Autorska prava

Svi sadržaji i materijali na ovom web mjestu su vlasništvo tvrtke Turboram d.o.o. ili se koriste uz odobrenje njihovih izvornih vlasnika. Kopiranje u komercijalne svrhe nije dopušteno bez prethodnog pisanog odobrenja davatelja usluge.

Dopune i izmjene

Kako Turboram d.o.o. konstantno mijenja ponudu, može doći do promjena ili ažuriranja i ovih uvjeta poslovanja bez prethodne najave. Stoga Vam preporučujemo redovnu provjeru ovih uvjeta i odredbi

U slučaju pitanja molimo kontaktirajte nas putem emaila: info@turboram.hr.